Home About Me Favourites Shop my closetDIY nagellak opbergen

2/15/2012Afgelopen jaar ben ik me steeds meer gaan bezighouden met make-up. Voor die tijd gebruikte ik nooit meer dan wat foundation, poeder, mascara en in een hele gekke bui wat lipgloss. Dankzij YouTube en beautyblogs als Beautylab, Miss Lipgloss, Beautygloss ben ik echter steeds enthousiaster aan het worden en mijn kleine collectie groeit gestaag. 

Maar dan nagellak.. lang voordat ik verlangend naar concealer en vloeibare eyeliner keek was ik al gek op nagellak. In de afgelopen tien jaar heb ik slechts één nacht doorgebracht met kale nagels en boy oh boy dat heb ik geweten. Nadat ik midden in de nacht wakker werd van een ontzettend pijnlijk, trekkerig gevoel in mijn nagels heb ik het niet meer aangedurfd om zonder op z'n minst een beetje nailwhitener de dag door te brengen. 
En ja, als je nagels zelfs serieuze afkickverschijnselen vertonen zonder een wekelijkse dosis chemische vloeistof dan kun je wel stellen dat je.. laten we zeggen 'gepassioneerd' bent. 
And with a (sort of) great stash comes great responsibility, dus toen ik op een gegeven moment steeds nieuwe doosjes bleef kopen omdat de nagellak er aan alle kanten uitpuilde ging ik op zoek naar een mooie, langdurige oplossing.


Via sites als Girlscene vond ik de volgende opties: een plastic rek (mooi in een schoonheidssalon, niet echt geschikt voor mijn kamer), een boekenschap (kan niet altijd en overal, rommelig), een etagère (te klein..) of toch maar weer een doos. Ik moet toegeven dat er hele mooie dozen te koop zijn, maar het leek me leuker om de nagellak een beetje in het zicht te houden. 

Ik was al een tijdje op zoek naar een oplossing voor dit luxeprobleem toen ik op The Coveteur deze foto tegenkwam: 


Pretty, non? De foto is genomen in het prachtige kantoor van Who, What, WearDe volgende tekst was bijgevoegd: "While Hillary keeps most polishes filed in clear boxes in the beauty cabinet, some are too pretty to hide away and are now part of the décor". YES! Exactly! Ik ben diezelfde dag nog aan de slag gegaan om een eigen versie te maken en het is zo makkelijk dat het de titel DIY bijna niet mag dragen. 


Benodigdheden: 

- een vaas die groot of klein genoeg is voor je collectie. 
- wasbenzine en een doekje om de stickers van de potjes af te halen voor een strak eindresultaat. 
et c'est tout! 

Mijn eigen vaas

Ik moet toegeven dat ik de nailwhiteners, top- en basecoats nog apart bewaar, maar verder is het zo netjes opgeborgen. Er is misschien één nadeel: als je een lakje wilt hebben die helemaal onderop ligt zul je de vaas om moeten keren, maar zelfs als je ze er even snel ingooit (niet letterlijk, anders heb je zo een chemische kleurenexplosie) ziet het er leuk uit. 


What do you think?

With love, 

Kelly 8 opmerkingen

 1. Super leuk idee, staat heel erg mooi zo met al die kleurtjes! Ik vind het rechtse lakje van Chanel zo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke collectie! Maar volgens mij is het enorm onhandig om je nagellak er nu weer uit te halen.. En het lijkt me ook best vervelend als je de onderste kleuren niet gaat gebruiken en ze dan schuin gaan uitdrogen zeg maar... MAAR het ziet er inderdaad wel heel erg leuk uit ;) !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Nou dat valt best mee.. binnen een minuut heb je alles er weer inzitten en er zijn maar een paar lakjes die ik echt veel gebruik. Wat uitdrogen betreft... het gaat al een paar maanden goed gelukkig :)

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee <3! Denk dat ik dat ook maar ga doen, niet dat ik zo heel veel lakjes heb :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het er superleuk uitzien :), heb het ook eventjes gedaan. Maar mijn nagellakcollectie is snel gegroeid, dus toen moest er een opbergbak aan te pas komen haha! Misschien moet ik de mooiste kleurtjes weer in zo'n vaas/pot te doen, staat toch net iets leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk gedaan. Ziet er mooi uit! Maar ik ben het ook wel met Dorien eens. Ik zou het zelf niet doen, want ik ben echt te lui om het dan telkens overhoop te halen en er weer terug in te stoppen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeeeeee Chanel Rose Insolent, I better know that one !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio