Home About Me Favourites Shop my closetLet them eat cupcakes

2/04/2012

Sinds ik Sex and the City's Carrie Bradshaw bij Magnolia's bakery in een roze cupcake zag happen was ik verkocht. Én cake én roze én sprinkles?! Yes please! 

Omdat ik destijds nog niet zoveel ervaring had met bakken begon ik met een pak Dr. Oetker muffinmix, prinsessenglazuur en hartjes decoratie. 

Het resultaat was mooi en het smaakte heerlijk, dus ik heb Dr. Oetker in die tijd behoorlijk gesponsord. Maar toen ik op mijn vorige blog schreef dat ik cupcakes had gemaakt met deze mix werd ik in een reactie op de vingers getikt. "Muffins met een kleurtje zijn geen cupcakes!". Ah. Juist ja. 

De afgelopen jaren heb ik daarom talloze recepten geprobeerd. Sommige van internet (hier ben ik mee gestopt nadat een portie so called cupcakes van ellende uit elkaar viel), andere uit kookboeken van de bibliotheek. 

Met glazuur was ik inmiddels al gestopt. Het prinsessenglazuur vond ik te zoet en zelf glazuur maken met poedersuiker en water is een stoffig werkje met een weinig imponerend resultaat. 

Anyway, na al deze verwoede pogingen kan je mijn vreugde wel voorstellen toen ik in een folder van de Volksuniversiteit las dat ze nu ook cupcake decoratie workshops aanbieden. Ik heb me meteen opgegeven en zelfs een fikse longontsteking hield me niet tegen toen het afgelopen donderdag (2 februari) eindelijk zo ver was. Waar? 
Volksuniversiteit Doetinchem 
Door wie? 
Mw. Colleen van de Pol
Hoe lang? 
Van 19.30 tot 21.30, twee uur dus.

De workshop vond plaats in een schoolkeuken met lange werkbladen en een grote tafel. We waren met een groepje van zes en werden in twee groepjes opgesplitst. 


We begonnen met het maken van het deeg. Hiervoor kregen we speciale cupcakemix van het merk Funcakes. Echt een aanrader! Je hoeft alleen roomboter en eieren toe te voegen en het is net wat smaakvoller en luchtiger dan de Dr. Oetker mix. De mix is te koop in kookwinkels, groothandels (bijv. Sligro) en online. Niet goedkoop, maar je doet ongeveer tien keer met een pak van €17,50- dus dat valt in verhouding erg mee. 


Terwijl de cakejes in de oven stonden kregen we uitleg over het materiaal op tafel. Verschillende kleuren marsepein en fondant voor de decoratie van de cupcakes en allerlei vormpjes, uitstekers en sprays om er echt iets moois van te maken.

Hier waren we wel even zoet mee. Het maken van de decoratie is tijdrovend priegelwerk, maar wel ontzettend leuk priegelwerk! Zelfs mijn compagnon, die dat normaal niet zo kan waarderen was druk in de weer met composities en kleurtjes. 

We kregen tussendoor nog wat tips. Hoe maak je een perfect roosje van marsepein (een verhaal over pieren platdrukken dat nogal op de lachspieren werkte), hoe plak je de fondant op de cupcake (probeer jam!) en hoe krijg je de cupcakes mooi plat (met een zware plank zo bleek). 


De twee uur vlogen voorbij en aan het eind van de workshop kregen we onze acht kleurige cupcakes mee in een doosje. Het was leuk om te zien dat iedereen echt een eigen stijl creëerde. Mijn cupcakes waren wit, roze, bruin en zeeblauw, met bloemetjes en vlinders. 
Toch niet verkeerd, right? 

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze workshop, woensdag 25 April is de volgende. Zie de website hieronder voor meer informatie. 

Websites

www.funcakes.nl voor verkoopadressen van de cupcake mix. 
www.vudoetinchem.nl voor informatie over de workshop en eventuele reserveringen. 
www.deleukstetaarten.nl alles op het gebied van cupcakes en taartdecoratie (incl. webshop)

With love, 

Kelly Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio