Home About Me Favourites Shop my closetOuderwetse warme chocolademelk

2/08/2012Zoals je in mijn vorige bericht al kon lezen nestel ik me op het moment graag voor de open haard met een kop warme chocolademelk binnen handbereik. Tot voor kort gebruikte ik hiervoor het Nesquik poeder dat we ooit ergens in Duitsland hebben opgeduikeld. Hier hoef je alleen maar wat warme melk overheen te gieten et voilà: een kopje dampende chocolademelk at your service.  
Hier was in principe niets mis mee, maar het poeder is behoorlijk zoet en het smaakte net niet zoals ik dat van vroeger gewend was. 
Gelukkig kwam Neerlands meest bourgondische Bourgondiër, Felix Wilbrink, met het perfecte recept voor een kopje ouderwets lekkere hot chocolate. Alle credit gaat dan ook naar hem, maar ik wilde jullie dit recept niet onthouden. 


Nodig voor een kop echte ouderwetse chocolademelk:
 • 4 theelepels cacaopoeder
 • 4 theelepels suiker
 • water
 • volle of halfvolle melk
 • eventueel zelfgeklopte slagroom 
Warme chocolademelk begint bij een pakje goede cacaopoeder. Van Houten cacao wordt aangeraden. Zelf gebruik ik Blooker cacaopoeder en deze is niet alleen charmant van uiterlijk, maar ook erg smaakvol. Beiden zijn verkrijgbaar in de supermarkt. 

Voeg na de cacao de suiker toe en vervolgens een beetje water. Roer totdat er een substantie ontstaat die lijkt op gesmolten chocolade (voeg eventueel wat extra water toe). 


Zo moet het er ongeveer uitzien

Verwarm de melk in een pannetje (om Felix te citeren "magnetronhitte is vieze hitte!") en meng het vervolgens met de vochtige cacao. Roer totdat het een egale bruine kleur krijgt. 

De chocolademelk direct na het toevoegen van de melk..


.. en na het roeren

Zelf ben ik niet zo gek op slagroom, maar als jij er wel zin in hebt klop het dan wel zelf. Een laatste citatie van Felix: "Uit de spuitfles!?, ga je schamen!". 

Ik heb dit recept nu al vijf dagen achtereen gemaakt en lekkerder dan dit kan het volgens mij bijna niet. Tip: drink de chocolademelk in combinatie met een stukje Toblerone, dat is (voor een chocoholic als ik) echt 100% genieten!  

Hopelijk hebben jullie hier iets aan. Als je het zelf gaat proberen laat me dan vooral even weten of het heeft gesmaakt!  

With love, 
Kelly 3 opmerkingen

 1. Aaah ouderwetse chocomelk, super :)
  Zou ik vaker moeten doen..
  En Tiffany&Co is indd super, alleen wel heel gevaarlijk en verslavend ;)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het perfecte winterdrankje naast de Glühwein en de Caramel cappucino. Heerlijk! Deze variant kom ik dan ook snel eens bij u uittesten gok ik zo! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo doen we het ook in Finland :) Leuke receptje, nu heb ik echt zin in warme chocolademelk!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio