Home About Me Favourites Shop my closetBarcelona photo diary

3/17/2012

I'm back!

Vorige week donderdag ging ik naar Barcelona om daar een vriendin (Marieke) op te zoeken. Omdat Marieke zo nu en dan naar school moest besloot mijn moeder ook mee te gaan. Een goede oplossing, want zo kon ik met Marieke tijd doorbrengen als mijn moeder iets anders wilde doen, met mijn moeder tijd doorbrengen als Marieke op school zat en natuurlijk ook met allebei tegelijk als het uitkwam. Heel gezellig! Klik verder voor de foto's! 


Photo diary 

Dag 1
We kwamen rond twee/drie uur 's middags in het hotel aan en diezelfde middag hebben Marieke en ik meteen afgesproken in het park zodat we lekker bij konden kletsen in het zonnetje. 'S avonds aten we met z'n drieen tapas. Voor mij was het de eerste keer dat ik tapas at en dios mio wat is dat lekker! Tomatenbrood, nachos met dip, gefrituurde inktvisringetjes, kippenvleugeltjes en dat onder het genot van een heerlijk glaasje witte sangría. Zeker voor herhaling vatbaar!


Dag 2
Gaudí's La Pedrera


Het dak van la pedrera. Hele aparte, mooie vormen en een geweldig uitzicht op de momenten dat er even geen Japanse touristen 100+ foto's van zichzelf staan te maken (inclusief peace teken..)Je mocht ook een kijkje nemen in een van de appartementen. Ik werd meteen verliefd op deze badkamer. Dat bad op pootjes! Die zalmroze kleur! Die wastafel! Please be mine

Zo leuk! 
Gaudí's kathedraal: de Sagrada Familia 
Ik ben in behoorlijk wat kathedralen en kerken geweest, maar deze staat met stip op 1. Gaudí heeft veel licht en natuurlijke vormen gebruikt. Dit in combinatie met het moderne glas in lood geeft een heel surreëel effect. Alsof de kathedraal niet door een mens, maar door een heel ander 'ras' gemaakt is. 


De 'oude' achterkant die werd gebouwd toen Gaudí nog leefde.


Dag 3
Time to go to the beach! 'S morgens verkenden we Barcelona vanaf het dak van een tourbus en 's middags gingen we naar het strand. En het was niet eens druk! 


Toen we terugliepen richting hotel kwamen we langs een winkeltje vol franse koekjes en chocolade (ik kreeg er een beetje een Charlie and the Chocolate Factory gevoel van) Het was best chic en niet goedkoop, maar ik heb nog nooit zulke lekkere zandkoekjes geproefd, so good

Marieke leidde ons naar een overdekte markt aan de Rambla. We hebben onze ogen uitgekeken: rijen en rijen met vis, groenten, fruit, kruiden en specerijen, vleeswaren, chocolade en brood. Alles supervers en mooi.. ik vond het heel moeilijk om niet vanalles in mijn mond te stoppen!


's Avonds gingen Marieke en ik naar de fontein/licht-show. De eerste keer met Freddie Mercury's 'Barcelona' on blast en de tweede keer met klassieke muziek. Heel leuk om even mee te pakken aan het einde van de dag. 
Dag 4
En onze laatste culturele stop: Gaudí's Park Guell. Zoals je ziet was het DRUK, wauw! We hadden beter niet op zondag kunnen gaan.. daarnaast was het ook nog eens bloedheet, dus we zijn vrij snel weer teruggegaan. Jammer, maar we hebben wel de highlights kunnen zien zoals de bankjes op de foto hieronder. 
De laatste middag heb ik met mijn madre op het strand doorgebracht. Lekker van de zon en de wind genieten met de nieuwe Engelse Marie Claire. Perfect! 

Dag 5
Het vliegtuig ging pas rond half zeven, dus overdag zijn we nog even het winkelgedeelte ingedoken om vervolgens nog een laatste keer tapas te eten. 

Al met al zeer geslaagd dus: heel gezellig, lekker warm, heerlijk eten.. top! 

With love, 
Kelly 2 opmerkingen

  1. Leuke post Kelly! :) Ziet er zo lekker warm uit daar, ben best wel jaloers! Haha :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, wat ben ik jaloers op je! Ik ben deze zomer ook naar Barcelona geweest, maar wil graag snel terug! Is het er momenteel warm? Want ik zit te denken om in de paasvakantie een paar daagjes weg te trekken, misschien is Barcelona wel een leuk alternatief :) !

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio