Home About Me Favourites Shop my closetBlair Eadie

2/21/2012
Sinds ik voor het eerst een paar foto's van the lovely miss Blear Eadie zag ben ik fan. En ik niet alleen, Blair wordt door Vogue gezien als een van de belangrijkste stijlvoorbeelden van dit moment. Deze alom geroemde stijl is een gedurfde mix van moderne stukken, felle kleuren en een soort van Audrey Hepburn-esque chic. Denk: Cateye zonnebrillen, trenchcoats en hoog opgestoken haar. Soms is het kleurenpalet van haar outfits net iets te breed naar mijn smaak, maar als ze voor 'simpel' (als je het zo mag noemen) gaat dan ben ik meteen verkocht. Deze outfit van afgelopen week is een goed voorbeeld. DIY nagellak opbergen

2/15/2012Afgelopen jaar ben ik me steeds meer gaan bezighouden met make-up. Voor die tijd gebruikte ik nooit meer dan wat foundation, poeder, mascara en in een hele gekke bui wat lipgloss. Dankzij YouTube en beautyblogs als Beautylab, Miss Lipgloss, Beautygloss ben ik echter steeds enthousiaster aan het worden en mijn kleine collectie groeit gestaag. 

Maar dan nagellak.. lang voordat ik verlangend naar concealer en vloeibare eyeliner keek was ik al gek op nagellak. In de afgelopen tien jaar heb ik slechts één nacht doorgebracht met kale nagels en boy oh boy dat heb ik geweten. Nadat ik midden in de nacht wakker werd van een ontzettend pijnlijk, trekkerig gevoel in mijn nagels heb ik het niet meer aangedurfd om zonder op z'n minst een beetje nailwhitener de dag door te brengen. 
En ja, als je nagels zelfs serieuze afkickverschijnselen vertonen zonder een wekelijkse dosis chemische vloeistof dan kun je wel stellen dat je.. laten we zeggen 'gepassioneerd' bent. 
And with a (sort of) great stash comes great responsibility, dus toen ik op een gegeven moment steeds nieuwe doosjes bleef kopen omdat de nagellak er aan alle kanten uitpuilde ging ik op zoek naar een mooie, langdurige oplossing.

Romantic hairstyles

2/13/2012


Als mijn favoriete bloggers niet hadden geschreven over hartjes manicure, romantische looks en andere zoetigheid was het waarschijnlijk totaal langs me heen gegaan, maar gelukkig werd ik op tijd verrast met de mededeling dat het morgen Valentijnsdag is! Zie hier daarom mijn Valentijns-bijdrage, better late than never right? 

TOV essentials

2/10/2012

Toen ik vorige week binnenliep bij Entrée viel mijn oog binnen een paar seconden op deze beauties. Eigenlijk wilde ik ze graag in een beige/tan kleur, maar dat deed helaas weinig goeds voor mijn huidskleur (of nouja, het gebrek daaraan). De zwarte variant daarentegen.. 

Ze zijn gemaakt van kalfsleer en daardoor heerlijk zacht. De sleehak is behoorlijk hoog, maar ze sluiten goed aan en hebben een plateau aan de voorkant. De geoefende hakdrager kan hier dus letterlijk en figuurlijk prima mee uit de voeten. Bijkomend voordeel: zelfs de grootste zeeschuiten lijken net poezelige prinsessenvoetjes! 


Ik heb de wedges gekocht bij Entrée in Velp. 

Er zijn maar weinig winkels in de Achterhoek die ik echt kan waarderen, maar ik ga ieder seizoen wel een keertje naar Entrée. De winkel is op het eerste gezicht vrij deftig. Dit deel van de collectie is simpel en chic met veel kasjmier en wol. Het andere deel beneden is echter een stuk jonger. Hier vind je ontzettend leuke blousjes, jurkjes en basics van topkwaliteit. Ik ga eigenlijk nooit met lege handen naar huis!

With love, 
Kelly Ouderwetse warme chocolademelk

2/08/2012Zoals je in mijn vorige bericht al kon lezen nestel ik me op het moment graag voor de open haard met een kop warme chocolademelk binnen handbereik. Tot voor kort gebruikte ik hiervoor het Nesquik poeder dat we ooit ergens in Duitsland hebben opgeduikeld. Hier hoef je alleen maar wat warme melk overheen te gieten et voilà: een kopje dampende chocolademelk at your service.  
Hier was in principe niets mis mee, maar het poeder is behoorlijk zoet en het smaakte net niet zoals ik dat van vroeger gewend was. 
Gelukkig kwam Neerlands meest bourgondische Bourgondiër, Felix Wilbrink, met het perfecte recept voor een kopje ouderwets lekkere hot chocolate. Alle credit gaat dan ook naar hem, maar ik wilde jullie dit recept niet onthouden. 

Tumblr inspiration

2/06/2012

Al een volle week kijk ik iedere dag verlangend naar buiten. De stralende zon, het ijzige witte landschap, kinderen die met schaatsen om hun nek richting het bevroren meer fietsen.. Sommige mensen hebben het liever een graadje of tien, misschien zelfs twintig of dertig warmer, maar ik ben gek op de kou en alles wat daarbij komt kijken: sneeuw, schaatsen, skiën, warme chocolade melk.. 
Tot vorige week was de winter wat dat betreft teleurstellend, maar ineens ging het vriezen, en hoe! Terwijl ik mezelf al gelukzalig over het ijs zag glijden werd ik echter ruw onderuit gehaald door een venijnige keel én longontsteking. Wat een geweldige timing.. not. 
Noodgedwongen binnenzitten is voor mij geen feest, maar ik moet bekennen dat het bij de open haard met een beker hot chocolate in de handen ook wel gezellig is. Het afgelopen weekend heb ik me daar vermaakt met Harry Potter films en sites als Tumblr en Bloglovin'.
Ik ben een (redelijk) fanatiek reblogger zoals dat heet. Wat inhoudt dat ik behoorlijk wat foto's, quotes en ander inspirerend materiaal heb verzameld in de loop der tijd. Daarom leek het me wel leuk om een paar favorieten van dit moment te delen. Enjoy! 

Let them eat cupcakes

2/04/2012

Sinds ik Sex and the City's Carrie Bradshaw bij Magnolia's bakery in een roze cupcake zag happen was ik verkocht. Én cake én roze én sprinkles?! Yes please! 

Omdat ik destijds nog niet zoveel ervaring had met bakken begon ik met een pak Dr. Oetker muffinmix, prinsessenglazuur en hartjes decoratie. 

Het resultaat was mooi en het smaakte heerlijk, dus ik heb Dr. Oetker in die tijd behoorlijk gesponsord. Maar toen ik op mijn vorige blog schreef dat ik cupcakes had gemaakt met deze mix werd ik in een reactie op de vingers getikt. "Muffins met een kleurtje zijn geen cupcakes!". Ah. Juist ja. 

De afgelopen jaren heb ik daarom talloze recepten geprobeerd. Sommige van internet (hier ben ik mee gestopt nadat een portie so called cupcakes van ellende uit elkaar viel), andere uit kookboeken van de bibliotheek. 

Met glazuur was ik inmiddels al gestopt. Het prinsessenglazuur vond ik te zoet en zelf glazuur maken met poedersuiker en water is een stoffig werkje met een weinig imponerend resultaat. 

Anyway, na al deze verwoede pogingen kan je mijn vreugde wel voorstellen toen ik in een folder van de Volksuniversiteit las dat ze nu ook cupcake decoratie workshops aanbieden. Ik heb me meteen opgegeven en zelfs een fikse longontsteking hield me niet tegen toen het afgelopen donderdag (2 februari) eindelijk zo ver was. 


A first impression

2/02/2012

Hi there en welkom op the Dutch Dauphine!

Mijn naam is Kelly, ik ben achttien jaar oud en woon in het Texas van Nederland, beter bekend als de Achterhoek. 

Een aantal jaren geleden schreef ik wekelijks met veel plezier een artikel voor mijn toenmalige blog. Door drukte op school (po's, mo's, so's.. de hele bliksemse bende) werd dit echter steeds lastiger en mijn (valse-) hoopgevende laatste tekst ("Ik ben echt snel weer terug hoor!") schreef ik zo'n drie jaar geleden.. 
Sinds ik niet meer op de middelbare school zit heb ik gelukkig weer wat meer tijd voor leuke dingen en daarom heb ik de knoop maar doorgehakt, The Dutch Dauphine is daarvan het resultaat :). 
Hoewel mijn lay-out nog een klein tot middelgroot drama is wilde ik me toch even kort voorstellen: 

Naam/leeftijd/opleiding

Kelly Elisa/achttien/gymnasium (afgerond). 

Op het moment

Ik heb na het afronden van de middelbare school gekozen voor een tussenjaar. Aankomend schooljaar ben ik van plan iets in de richting media, taal en/of cultuur te gaan studeren. 

Loves and likes 

  • Schrijven en lezen
  • Beauty en mode
  • Sport en gezondheid
  • Bakken en koken 
  • Films en tv series 
Mijn blog
Ik ben van plan om iedere week een of meerdere updates te plaatsen die te maken zullen hebben met lifestyle, mode en beauty. De bovenstaande loves en likes zal je regelmatig terug kunnen vinden op The Dutch Dauphine!

With love!

Kelly Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio