Home About Me Favourites Shop my closetThe Cambridge Batchel

1/21/2013The Cambridge Batchel by kellyelisa The Cambridge Satchel Company leather satchel / The Cambridge Satchel Company leather satchel / The Cambridge Satchel Company leather satchel

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb als middelbare scholier heel wat (beschamende) tassen-fases doorlopen. Een kort overzicht:

1. Als brugpieper in spe werden we flink bang gemaakt voor het leed dat schoolboeken heet. We zouden uren moeten kaften en iedere dag minimaal 10 boeken mee moeten nemen, om nog maar niet te spreken over de woordenboeken voor Grieks en Latijn en allerlei gereedschap voor wiskunde. En wat doe je dan als bang smurfje? Dan koop je de allergrootste, allerlelijkste, met rits verstelbare, knalroze Kipling tas die je kan vinden (die je bovendien niet in je fietstas hoort te stoppen, neen domme brugpieper: die draag je altijd op je rug tijdens het fietsen, laag op de rug tijdens het lopen en het liefst ook nog eens gedrapeerd over een enkel schlemiel schoudertje. Want rugpijn, dáár draait de eerste klas om).

2. In de tweede klas ontstond vervolgens een nieuwe trend: plastic schoudertassen met een flap. Verkrijgbaarheid: kledingwinkels. Levensduur: hooguit 2 maanden.

3. Vervolgens besloot ik toch maar weer een stevige tas te kopen. Dit keer een met leuke rode/roze bloemetjes van Blond Amsterdam. Maar waar dat oprolbare plastic matje nou voor diende onderin de tas.. dat was een raadsel. 

4. Op het moment dat ik erachter kwam dat ik in fact met een LUIERTAS (!!) had rondgelopen moest er natuurlijk iets anders komen. Dit keer een leuke nep leren blauwe tas van de Sascha. De eerste tas waar ik zonder al te veel schaamte op terug kan kijken!

5. Toen deze na een jaar ook zo goed als afgeleefd was zag ik eindelijk het licht: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Waarom altijd bidden dat je tas niet ineens uit elkaar valt? Waarom altijd als een halve Quasimodo door de school hobbelen? Waarom niet gewoon een doodgewone donkerblauwe Eastpak aanschaffen? 

Dat markeerde waarschijnlijk de eerste stap richting volwassenheid: een good ol' Eastpak. Zo good zelfs, dat ik er nu nog steeds mee rond zeul op de Universiteit. Hoewel het aantal boeken gelukkig sterk verminderd is blijft zo'n tas handig om je laptop, waterflesje, paraplu, eten, haarborstel, oplaad snoer en de rest van je leven in rond te sleuren. De tas heeft een enkel minpunt.. fashionable is anders. 

Een Cambridge Satchel (zonder handvat) of Batchel (met handvat) staat al heel lang op mijn wish list, maar tot een paar maanden geleden had ik eigenlijk geen goede reden om er een aan te schaffen. Dat is nu dus veranderd! Hoezeer ik mijn rugzakje ook waardeer, een Satchel is een stuk fashion-fähiger, non

Na intensief beraad (met mezelf) ben ik er nu in ieder geval achter dat ik een 15 inch Batchel wil, omdat hier makkelijk een laptop en een paar boeken in passen als ik de site mag geloven. Over twee dingen ben ik het echter nog niet eens (met mezelf): de kleur en het graveren van de initialen.

Ik had eigenlijk mijn zinnen gezet op de bordeaux kleurige tas, maar deze zit niet standaard in het assoritment van The Cambridge Satchel Company. Ik kan hem wel bestellen op een andere site, maar dan kunnen mijn initialen er niet in worden gedrukt.. Andere opties zijn zwart of rood, omdat de tas zowel bij zwarte als bruine kleding moet passen, maar zwart vind ik eigenlijk vrij saai voor zo'n grote tas en rood is wel erg fel.. of toch niet? 

Tot slot het initialen vraagstuk (valt het op dat ik net een 3700 woorden tellende wetenschappelijke essay heb geschreven?). Mijn initialen zijn vreselijk charming: K.E.K. Dus de vraag is: K.K? of K.E? In het zilver of goud? 

Ik weet het even niet meer.. wat vinden jullie? 

With love, 
Kelly 8 opmerkingen

 1. Lastig lastig. Ik zou toch voor zwart gaan (lekker veilig) en much better te combineren met andere kleuren dan rood. Of voor bordeaux gaan zonder initialen. Ennnn qua initialen, hihi lastige. K.K. staat zo ziekterig, K.E.K. vind ik iets minder, dan is K.E. leuker, maar ik zou alsnog voor K.K. gaan. En goud/zilver hangt af van de hardware van de tas en gezien die zilver is (volgens mij) zou ik voor zilver gaan. Ondanks dat ik anders voor goud zou hebben gekozen.

  Ik vind de Navy kleurige ook erg mooi trouwens :) Iets minder saai dan zwart maar nog wel classic verder. Die zou dan weer mooi zijn met gouden initialen/hardware.

  Lastig lastig. Let maar niet op mijn bijdrage, ik ben echt te kieskeurig wat dat betreft haha :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En hoewel mijn moeder wat anders vindt: ik vind navy prima te combineren met zwart (en zeker met bruin). Oke, ik stop :) Ben benieuwd waar je uiteindelijk voor gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. laatste: in de clearance hebben ze een 13'' black sparkle (SPAAARKLE!!). Google laat het er heeeel mooi uitzien :) Jammer niet in 15''

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een bruine 15" batchel en hij is erg mooi! Mijn voorletter 'S' staat er ook op.. Ik heb voor de bruine gekozen omdat het leer ouder zal worden, maar de naturel bruine kleur zal alleen maar mooier worden. Dus ik zou kiezen voor een kleur die er ook goed uitziet als de tas een beetje meer gebruikt is.

  Maar ik weet zeker dat je zal heel erg blij zijn met je batchel, ik ben dolblij met de mijne :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh lastig zeg! Ik had gezegd die bordeaux rode, maar vanwege die initiale zou ik toch de zwarte doen. Is wat saai maar past wel echt bij alles..
  Maar wauw die tijden op de middelbare, leek veel enger dan het was. Drama altijd met de tassen, lelijke Bjorn Borg gehad en nu toch ook weer overgestapt op een Dakine!

  Leuke post! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JAAAAAA, overduidelijk rood! Met K.E. in goud
  Zwart is te standaard en heb je probably al en bruin same story.
  Of bordeauxrood zonder K.E. :)
  OF NAVY?!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Persoonlijk zou ik voor een zwarte Batchel gaan, met K.K. als initialen. Aangezien je zwart overal mee kan combineren, standaard Oui, maar het past wel bij elke outfit, en aangezien je er waarschijnlijk elke dag mee gaat wandelen, heb je daar uiteindelijk -denk ik- het meeste plezier van!

  Words of wisdom, indeed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De donker rode :D

  Love Lian - FashionHoax.creatorsofdesire.com

  ps. GIVEAWAY: win Come Get Fashion shoppingmoney!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio