Home About Me Favourites Shop my closetOuderwetse spritsen

2/27/2013Het recept van vandaag heb ik niet alleen ontelbare keren gemaakt, het markeert ook nog eens het begin van mijn liefde voor bakken! Ik kan me namelijk nog goed herinneren dat ik iedere keer dat ik bij mijn oma was aan haar vroeg of we alsjeblieeeeeeft spritsen konden gaan maken. Om vervolgens de helft van het deeg op te eten en daarna de (in mijn beleving) eindeloze oventijd smachtend uit te zitten. The good old days ;-)


Het grote voordeel van dit (fail proof) recept is dat je geen ei hoeft te gebruiken waardoor het deeg 100% safe is om rauw te eten (en dat was natuurlijk het belangrijkste gedeelte van het bakproces vroeger)(ok, nu nog steeds). 

Ingrediënten
150 gr zachte boter
150 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
minimaal 4 el melk 
200 gr bloem
snufje zout 

Bereidingswijze
1. Roer de boter, de suiker, de vanille suiker en de melk door elkaar. 
2. Zeef de bloem in etappes over het mengsel. 
3. Voeg het zout toe. 
4. Meng het geheel met een handklopper of een aantal minuten met de keukenmachine op gemiddelde snelheid totdat een egaal beslag ontstaat. 
5. Voeg extra melk toe totdat het deeg smeuïg is, maar niet te nat. 
6. Spuit het beslag met een spuitzak en een groot spuitmondje zigzaggend (zie foto 3) op een bekleed bakblik. 
7. Bak de spritsen ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden tot ze goudbruin zijn. 
8. Let op! De spritsen harden pas uit tijdens het afkoelen, dus ze moeten uit de oven gehaald worden terwijl ze nog enigszins zacht zijn (maar niet te). 
9. Snijd de spritsen in stukjes voordat ze helemaal afgekoeld zijn.  


Ik heb zelf sinds kort deze deeg/slagroom/decoratie spuit, omdat ik een beetje agressief werd van alle ontploffende spuitzakken. Het is even een investering (ongeveer twintig-vijfentwintig euro), maar dan heb je ook echt wat!  


Bon appetit!   
With love, 
Kelly 5 opmerkingen

 1. Ohh dit moet ik echt proberen! En wat een prachtige spuit-set, ik wil er ook een :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. omg looks yummy! vooral als de buitenkanten wat harder zijn vind ik altijd zo lekker :x en als ik koekjes maak eet ik ook meer deeg op dan dat er koekjes uit komen volgens mij XD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh ziet er heel lekker uit! :) ik ga het denk ik ook een keer maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!

  Volrecepten.nl heeft zuster-websites in onder andere Zweden, Brazilië, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Waarom niet lid worden van deze grote familie?

  Wij zijn ook aanwezig op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Volreceptennl/329004727186165

  Breng ons een bezoek!
  Emilie
  Volrecepten.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio