Home About Me Favourites Shop my closetDreaming of Barcelona

2/22/2013


Vorig jaar rond deze tijd was ik bezig met de voorbereiding van een tripje naar Barcelona. Een vriendin van mij, Marieke, studeerde daar drie maanden Spaans en omdat ik midden in mijn tussenjaar zat en weinig verplichtingen had besloot ik haar op te zoeken. Als ik nu terug denk aan het heerlijke lenteweer en de prachtige stad in het algemeen dan gaat het toch echt weer een beetje kriebelen. Zeker nu het in Nederland zo koud is. 
Ik was nooit eerder in Spanje geweest dus alles was helemaal nieuw voor me. Marieke besloot me daarom op sleeptouw te nemen zodat we in ieder geval de highlights van Barcelona zouden zien. Klik verder voor een paar absolute aanraders! 

La Sagrada Familia
De kerk Sagrada Familia is een van Antoni Gaudí's meesterwerken. De bouw begon in 1882 en duurt nog steeds voort. Ieder jaar worden er nog een aantal toevoegingen gedaan. In eerste instantie dacht ik dat dit simpelweg een van de vele kerken zou zijn, maar dat is absoluut niet zo. De Sagrada Familia is one in a million. De architectuur van de binnenkant is zo speciaal dat het voelt alsof je in een heel andere wereld terecht bent gekomen. Deze kerk lijkt meer thuis te horen in Lord of the Rings dan in ons dagelijks leven. Echt heel speciaal!El Parque Güel
Nog zo'n meesterwerk van Gaudí. Parq Güell moet je niet bezoeken op een zondag en al helemaal niet als het ook nog eens 30+ graden is (belief me, been there done that), maar op een rustige koele dag is het zeker de moeite waard om even rond te lopen en van het uitzicht en de aparte architectuur te genieten. 

La Pedrera

Ok, laatste Gaudí must see! La Pedrera is een prachtig pand met een ontzettend creatieve architectuur. En: het uitzicht is amazing. Als je moet kiezen tussen Park en La Pedrera dan zou ik absoluut voor de laatste gaan. Grote kans dat je je door een paar Aziaten met camera's en peace-tekens heen moet worstelen, maar het is de ergernis waard ;-). Voor de liefhebbers: in de 'kelder' kan je de ingenieuze bouwwerken op kleine schaal zien. 

Het strandje 
Ik heb ooit horror verhalen gehoord over de drukte op het strandje van Barcelona, maar zoals je ziet was dit in het voorjaar gelukkig nog niet het geval! Na lunch in de haven (dat is niet echt een budget tip trouwens.. halleluja) besloten we een paar uur van de zon en de wind te genieten. Echt een heerlijke middag :-)

Font Màgica 
Een tikkeltje toeristisch, maar daardoor niet minder leuk: de Font Magica. Dit is een verlicht terras van fonteinen aan de Avinguda de Maria Cristina. Gedurende de lente en zomer kan je hier gratis genieten van een water/licht/muziek spektakel. En dat is indrukwekkender dan je in eerste instantie zou denken. 

Food
Tot slot kan je natuurlijk heerlijk eten in Barcelona. De eerste en meest belangrijke tip: tapas en Sangría. Want: goedkoop en lekker. Daarnaast is de overdekte markt aan las Ramblas (de bekende straat) ontzettend leuk om te bezoeken. Hier vind je een eindeloze hoeveelheid kraampjes vol prachtig vers brood, fruit, snoepgoed en ander etenswaar. Daarnaast kwamen we toevallig ook in een leuke Franse (!) koekjeswinkel, die ook niet verkeerd had gestaan in Willie Wonka's chocolate factory. 

Hotel 
Mocht je nu kriebels hebben gekregen en ben je op zoek naar een fijn hotel in Barcelona probeer dan eens Venere.com. Hier kun je op een makkelijke en snelle manier een hotel vinden dat aan je eisen voldoet :-). 

Hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen, begint het al te kriebelen ;-)?

With love, 
Kelly 6 opmerkingen

 1. omg! alles is zo moooi! en sangria.. hmm. haha! leuk dat je vriendin daar studeerde.. dat is nou echt geen straf! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er allemaal zo mooi uit! Het begint nu zeker te kriebelen, zeker als ik die blauwe lucht zie en de mensen op het strand! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooeh die snoepjeswinkel :) daar wil ik heeen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil ook nog heel graag naar Barcelona. Waarschijnlijk ga ik dit jaar ^^

  Chica de Ahora

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Barcelona is echt geweldig! :)

  xoxo
  www.its-dash.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat is het daar prachtig zeg!
  Ben er zelf nog nooit geweest, maar je foto's maken me erg enthousiast!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio