Home About Me Favourites Shop my closetSmoothies en herkenbaar voedsel

4/18/2013


I know, een artikel over smoothies.. cliché, cliché. Een beetje been there done that zelfs. Je wordt tenslotte overspoeld met de gezonde eetgewoonten van bloggers. Maar goed, ik schrijf nou eenmaal over dingen waar ik gelukkig van word (een enkele gefrustreerde uitzondering daargelaten) en ja, ik word heel gelukkig van smoothies. 

Sinds ik bezig ben met Mission Muscle (een update is al in de maak) probeer ik ook wat extra aandacht te schenken aan mijn eetpatroon. Die was al niet belabberd, maar hier en daar een brownie/meringue pie/sprits minder was en is niet verkeerd (macarons daarentegen bevatten in mijn belevingswereld 0 calorieen en zijn daarom altijd fair game). Ik probeer bovendien minimaal 70% van de tijd vast te houden aan Amber Albarda's idee dat je vooral voedsel moet eten dat je lichaam ook daadwerkelijk als voedsel herkent. Als je het verschil tussen herkenbaar en onherkenbaar voedsel lastig vindt, denk dan aan de Neanderthalers: alles wat zij konden eten (en nee toen hadden ze nog geen wokpan, maar je begrijpt wat ik bedoel) is herkenbaar. 

Onder herkenbaar eten vallen aardappelen dus wel en chips dus niet (maar als je ze zelf maakt in de oven met een beetje olijfolie en zout dan is het weer een ander verhaal). Daarnaast onder andere: noten, vruchten, groenten, vlees, vis, eieren en andere melkproducten. 

Heel strak heb ik me hier (nog) niet aan gehouden. Ik probeer simpelweg iets minder zoetigheid en 'heftig'  avondeten te eten en iets meer licht en natuurlijk zoals biologische crackers, sushi, salades en smoothies dus. 


Nou zal ik mijn voorkeuren geven, maar een recept is het niet echt. Wat betreft smoothies ben ik namelijk niet zo precies. Ik proef tussendoor of er wat extra van het een of ander bij moet, maar verder is het freestyle. Dat is trouwens een uitstekende strategie als je alleen maar fruit gebruikt. Ga je daarentegen in de weer met groente dan zou ik er wel een boek/site bij gebruiken. Geloof me. Ik spreek uit ervaring. De oranje drap die ik een paar weken geleden produceerde onder het mom "wortel/sinaasappel/yoghurt smoothie" zal ik helaas niet snel vergeten. 


Vaste ingrediënten: 
- volle (biologische) yoghurt 
- 1/2 bananen 
- sap. Bijvoorbeeld versgeperst mandarijn/sinaasappel-sap of biologisch bosvruchtensap uit een fles. Ook leuk om mee te experimenteren: kokossap! Ik blijf zelf uit de buurt van supermarkt flessen vanwege toegevoegde suikers, bestrijdingsmiddelen en andere louche praktijken. 

Toevoegen: 
- een doosje bevroren fruit (van de AH) naar keuze (gemengd zomerfruit is mijn favoriet) 
- ongeveer 10-20 druppels citroen 
- fruit naar keuze 

Maak jij ook weleens smoothies en if yes: wat zijn dan je favoriete ingrediënten? 

With love, 
Kelly 2 opmerkingen

  1. Ik heb zo een speciale smoothiemaker maar gebruik hem haast nooit, zou hier toch wel verandering in moeten brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dat ziet er zo lekker uit! je hebt er hele mooie foto's van gemaakt! in de zomer maak ik ook altijd smoothies wel met ijs erdooor :) haha

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio