Home About Me Favourites Shop my closetFrench delights

6/07/2013Hoe heerlijk zou het zijn geweest als ik vorige week zelf door de straten van Parijs, Barbizon en Auvers had gestruind.. Maar helaas, ik zat thuis statistiek te leren terwijl mijn moeder zich in Frankrijk bevond. Ik mag echter niet klagen, want toen ik thuis kwam na het tentamen wachtten er een paar fijne verassingen op me. 

Nu moet je dit over mij weten: ik ben gek op Parijs, de geschiedenis van Frankrijk (Marie-Antoinette), meringues, macarons, Versailles en alles dat daar ook maar enigszins mee geassocieerd wordt (vandaar de naam Dutch Dauphine). Met deze informatie in je achterhoofd begrijp je wellicht mijn geluk toen ik vrijdagavond thuiskwam..

.. verse Franse macarons in de smaken sinaasappel, mokka, chocolade en framboos.

.. Marie Antoinette onderzetters, notitie boekje en mapje. Deze zijn in Parijs verkrijgbaar in Versailles en in de Conciergerie. 


.. Chanel boekjes. Op het moment is er een Chanel tentoonstelling gaande in Palais de Tokyo. Bij binnenkomst krijg je het onderste boekje met hoogtepunten van de collectie. Het bovenste boekje bevat hoogtepunten uit de geschiedenis van Chanel. 

Het liefst zou ik morgen het vliegtuig (of de trein) pakken om de Conciergerie (gevangenis waarin o.a. Marie Antoinette en haar man Lodewijk XVI hebben vastgezeten), Fontain Blue (prachtig kasteel) en alle andere dingen die ik nog niet heb gezien met eigen ogen te gaan bekijken. Who's with me? 

With love, 
Kelly 4 opmerkingen

  1. WOW dat boekje! <3 i'm a sucker for Chanel haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh allemaal zo mooi! Ik ga eind juli naar Parijs en ik ga nu METEEN kijken of die tentoonstelling in Palais de Tokyo nog loopt! Die notitieboekjes van Marie Antoinette zijn ook echt beeldig, ik wil ook nog graag een keertje naar Versailles, maar dat zal waarschijnlijk pas gebeuren als ik ooit eens met de auto naar Parijs ga :p ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooo dat boek wil ik! Echt zo gaaf! <3 En macarons zijn zo onwijs lekker! Vooral van laduree!

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio