Home About Me Favourites Shop my closetHealthy snacks

6/03/2013Snacks zijn belangrijk. Ze houden je bloedsuikerspiegel in balans en zorgen ervoor dat je lichaam de hele dag door voedsel blijft verbranden. Althans, als je voor gezonde snacks kiest. Het is tijdens de beruchte middag dip verleidelijk om toe te geven aan ongezonde zoetigheid, maar persoonlijk voel ik me daarna een stuk slechter. Niet perse geestelijk (schuldgevoel), maar juist lichamelijk. Van snelle suikers word ik ongemotiveerd en lusteloos, soms zelfs urenlang. Als ik echter mijn eigen goede advies opvolg en een gezonde snack eet dan voel ik me een stuk energieker en productiever. 

Nou zijn er verschillende gradaties gezonde snack. Laten we zeggen een schaal van appel tot chocolade/rijst-reep. Soms voldoet een appel, maar laten we eerlijk wezen: als je echt ernstige behoefte hebt aan een koek/thee sessie dan is een appel gewoon niet genoeg. Voor die momenten heb ik een aantal alternatieven gevonden.


Notenbrood 
Notenbrood is een van mijn favoriete recepten. De bereiding is simpel, het smaakt heerlijk, vult snel en is goed mee te nemen. 

Bio crackers met rookvlees
Weinig calorie├źn, geen schuldgevoel en na een stuk of twee crackers kan je er een hele tijd tegenaan. 

Erbens natuurijs
Dit is een van mijn favoriete ontdekkingen: fris yoghurtijs zonder toevoegingen in allerlei fruitsmaken. Alleen te koop bij de Albert Hein. 

'S werelds gezondste koekjes 

Het recept van deze gezonde koekjes zette ik vorig jaar zomer online, maar is de afgelopen weken erg in trek (bikini seizoen?). Om heel eerlijk te zijn was ik less than thrilled terwijl ik dit recept maakte. De uiteindelijke hoeveelheid koekjes was onduidelijk en dat heb ik geweten.. een hele middag lang stond ik koekjes in en uit een piepkleine oven te schuiven. Maar goed, geslaagd waren ze wel. 

(Zeer) pure chocolade en nootjes 
Als ik haast heb pak ik graag een stukje pure chocolade van de Aldi (70%) en/of biologische nootjes. 

Popcorn 
Natuurlijke gezouten popcorn van de reformwinkel met als enige toevoegingen zout en olijfolie. 

Koekjes van de reform winkel 
Wat een uitvinding! Koekjes gemaakt van spelt, ahornsiroop, citroen, kokos.. 100% verantwoord, 0% schuldgevoel. De smaak is niet hetzelfde natuurlijk, maar het went snel!

Water met citroen 
Heel simpel, maar bijzonder effectief. Als ik een flesje water meeneem met citroendruppels is mijn middag dip aanzienlijk kleiner. 

Smoothies 

Hier besprak ik mijn liefde voor smoothies al uitvoerig. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat een paar smoothies per week een aanzienlijke energie boost teweeg brengen (+ versterking van het immuunsysteem). 

Rijst-melkchocolade repen 
Voor wanneer het echt even niet anders is: melkchocolade repen met gepofte rijst van de reformwinkel. Niet echt gezond, maar absoluut te verkiezen boven repen van de supermarkt. 

Toen ik trouwens een aantal weken de foto's voor dit stukje bij elkaar sprokkelde had ik niet kunnen voorspellen dat er in de tussentijd op een aantal van mijn favoriete blogs soortgelijke artikelen zouden verschijnen. Met name het artikel van Annemerel vond ik erg verassend!

With love, 

Kelly 3 opmerkingen

  1. Heerlijke snacks! De smoothie ziet er zo lekker uit! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aah leuk gedaan meis! en hele mooie foto's <3 smoothies vind ik echt heel lekker vooral met banaan~

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die snacks lijken me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio