Home About Me Favourites Shop my closetPortugal picture post

8/13/2013

De dag beginnen met Pastéis de Belém, zwemmen in de zee, eindelijk die stapel boeken en tijdschriften wegwerken, 's avonds uit eten, een beetje zonnen (ik ben niet langer doorzichtig!), fijne uitstapjes maken en wilde dolfijnen zien zwemmen.. Yes, het was heel fijn om Nederland een weekje te ruilen voor Portugal. Prettige bonus: zelfs in de Algarve was het qua temperatuur beter vertoeven dan in tropisch Nederland ;-).Het hotel, Epic Sana, is twee maanden geleden geopend en doet haar naam eer aan. Het is modern, de kamers zijn mooi, alles ziet er schoon en fris uit, het ontbijt is goed.. epic indeed.  

Praia da Falésia op een verdacht rustig moment.

Bovenstaande foto's zijn gemaakt in Silves. Tijdens de Moorse overheesting was Silves de hoofdstad van de Algarve, nu is het vooral een fijn contrast met toeristische steden als Albufeira en Vila Moura.

Het hoogste punt van de Algarve (+ 906 meter) waar traditiegetrouw 'firewater' wordt gedronken. Gezien het hoge alcoholpercentage (zo'n 50%..) hield ik het maar even bij 'normaal' water.

We reden van Silves naar Monchique om Romeinse baden te bekijken..

... en vroegen ons af wanneer we de baden zouden zien toen we er al naast stonden haha. Mooie omgeving, maar dat stelde dus niet zoveel voor.Sangría, typisch Portugese groentesoep, verse vis.. Dit was voor mij de derde keer in Portugal en ik ben iedere keer weer gecharmeerd van de Portugese keuken. 

Op de laatste dag gingen we naar de haven van Albufeira om een boottochtje te maken.Onderweg stopten we bij 'de Kathedraal': een grot die alleen bereikbaar is via het water. Indrukwekkend, non?


En last but definitely not least een filmpje van de wilde dolfijnen die we op het nippertje nog tegenkwamen. De kapitein vertelde dat ze zo dichtbij zwemmen omdat ze graag met de boot spelen. Heel lief, heel leuk :-)

With love, 
Kelly 5 opmerkingen

 1. Wat een mooie foto's! En die dolfijnen superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh wauw wat mooi!
  en die dolfijnen echt geweldig!
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterende foto's en wauw die Kathedraal wil ik ook wel eens bezoeken, geweldig uitziend hotel ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wauw, dat ziet er echt heel mooi uit !
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio