Home About Me Favourites Shop my closetBlogging goals & Mission Muscle update

11/17/2013

Mijn Mission Muscle mates
Een jaar geleden heb ik hier een aantal doelen geformuleerd. Kort samengevat wilde ik graag binnen een half jaar een professionelere lay-out, een filmpje opnemen en bovendien veranderen van een vermoeide couch potato in een semi-fit mens. De bedoeling was dat ik ongeveer een half jaar later een update zou schrijven. Nu moet ik iets vrij ernstigs bekennen: ik ben een half jaar geleden ook daadwerkelijk begonnen met dit stuk, maar van afronden is het nooit gekomen. De reden dat het nu pas verschijnt is dat mijn gezondheid een hoop pieken en dalen kent waardoor ik steeds het idee had dat ik aanpassingen moest maken. Ik realiseer me nu dat er op die manier nooit een artikel komt, dus bij deze mijn Blogging goals en Mission Muscle update!

Blog update
Ik voorspelde destijds dat ik spijt zou krijgen van mijn doel om minimaal één filmpje op te nemen. Nu is spijt een groot woord, maar feit is wel dat er in geen velden of wegen een filmpje te bekennen is. Naast een aantal smoesjes als 'Ik kan niet editen' en 'Ik klink als Luna Lovegood' liep ik ook tegen een echt probleem aan. Ik ben namelijk maar liefst vier jaar in de veronderstelling geweest dat ik kan filmen met mijn (zeer geliefde) Canon 1000D, maar dat blijkt -na enige paniekerige research- niet het geval te zijn. Daar moet ik dus nog een oplossing voor vinden, maar dit doel blijft zeker staan.

De lay-out is gelukkig wel een stuk verbeterd door Angelina van Eunoia Studio. Ik heb nog geprobeerd om zelf met html codes te gaan prutsen, maar dat was niet bijzonder succesvol (lees: bijzonder onsuccesvol), dus ik ben erg blij met haar hulp en met het uiteindelijke resultaat.

Mission Muscle update 
Vorig jaar rond deze tijd kwam ik tot de pijnlijke realisatie dat ik maar liefst zeven maanden niet had kunnen sporten.. zeven maanden! En dat terwijl ik pre CVS altijd een fanatiek sporter was geweest. Op dat moment voelde ik me weer wat beter en besloot ik dat er verandering in de situatie moest komen.

Toen ik een paar jaar geleden moest opbouwen deed ik dat met behulp van een strak loopschema waarbij je de eerste dag twee keer vijf minuten wandelt en dit vervolgens heel rustig uitbreidt. Dit keer was zo'n extreme aanpak gelukkig niet nodig, maar het leek me wel een goed idee om rustig te beginnen. De eerste keer deed ik dan ook bijna niets in de sportschool, maar daar kwam langzaam verbetering in. Tot juni dit jaar was ik echt minimaal een keer per week in de sportschool te vinden. Toen brak een zware periode aan op de universiteit waardoor ik meer last kreeg van vermoeidheid en vage klachten. Momenteel fiets ik naar de universiteit (ongeveer drie kilometer), rijd ik in het weekend af en toe paard en probeer ik een paar keer per week thuis een kwartiertje krachttraining te doen (opdrukken, squats, buikspieroefeningen.. the usual). Echt een hele verbetering in vergelijking met vorig jaar dus! Ik hoop dat ik ook weer naar de sportschool kan gaan binnenkort, maar voor nu ben ik dik tevreden.

Ik moet wel zeggen dat ik 'mijn grens' nog steeds een lastig concept vind. Ik was lange tijd gewend om constant over mijn grenzen heen te gaan en toen het heel slecht ging moest ik juist extreem voorzichtig zijn. De middenweg is nu des te moeilijk te vinden waardoor ik af en toe zoveel doe dat ik de week daarop vrij weinig waard ben, best lastig! Daar probeer ik nu echt aan te werken.

New goals  
Ik wil dus 1. nog steeds een filmpje opnemen en 2. blijven sporten, maar daarnaast heb ik een derde doel voor de komende periode, namelijk gezonder eten. Erg origineel is dat in deze tijd van 'fitspo' en #healthy niet, maar het punt is dat ik af en toe erg moe ben en merk dat met name suiker daar een heel negatief effect op heeft. Ik wil mezelf niet al te veel vastpinnen, maar ik ga proberen om geraffineerde suikers zes dagen per week te mijden. De zevende dag is gereserveerd for the occasional macaron or two ;).

Nou heb ik nooit echt ongezond gegeten. Ik drink geen frisdrank, eet vrijwel geen chips en patat, houd niet van grote hoeveelheden ijs en ben al helemaal niet wakker te maken voor snoep. Maar koekjes en chocolade daarentegen.. Ik heb in het verleden al vaak genoeg geprobeerd om het roer om te gooien, maar dat lukte uiteindelijk nooit omdat ik niet wist wat ik dan wel moest eten. Het gevolg: tijden lang te weinig eten en dan uit pure vermoeidheid het hele idee aan de wilgen hangen. Niet handig. Afgelopen zomer is het me wel gelukt om wekenlang gezond te eten, maar door alle stress rondom het verhuizen en de tentamens is dat er nogal bij ingeschoten. Het lijkt me leuk om de komende tijd te experimenteren met gezonde recepten, dus als ik iets lekkers ontdek zal ik het zeker delen!

Goed. Ik zou nog veel meer kunnen oreren over sporten, gezond eten en what not, maar ik denk dat dit wel even genoeg is voor deze keer. De rest van mijn ideeën en ramblings bewaar ik voor de volgende update!


With love,

Kelly


Ps. Suggesties, tips en opmerkingen zijn altijd welkom!1 opmerking

 1. Hi!
  Een letterlijk grote fan van je hier. Volgens mij ben je heel goed bezig, hopelijk lukt het om dit vol te houden! Ik zou het wel erg leuk vinden om je Luna Lovegood eens te horen ;)

  Anyways, keep up the good work! Ik kijk uit naar je volgende artikelen!

  X
  T. Mosby

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio