Home About Me Favourites Shop my closetBlog Class Event

6/22/2014

Bron
Het is alweer een hele tijd geleden (what else is new), maar ik vond het te leuk om er hier geen aandacht meer aan te besteden: het Blog Class Event van Yara Michels
Yara is niet alleen professioneel blogger, maar ook marketing auteur, freelance journalist voor ELLE en all-round business chick. Toen ik hoorde dat ze een Blog Class Event ging organiseren wilde ik er dan ook graag bij zijn. Ik was te laat met aanmelden voor het eerste event, dus toen bleek dat er nog een tweede surprise event plaats zou vinden heb ik de gok gewaagd en een mailtje gestuurd. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik ook daadwerkelijk gekozen zou worden, dus mijn geluk was groot toen de bevestiging binnenkwam. Die blijheid werd overigens snel opgevolgd door een kledingcrisis, tijdscrisis (11.00 uur 's morgens is toch redelijk vroeg als je vanuit het oosten des lands moet afreizen naar Amsterdam) en vervoerscrisis (een auto, drie treinen, een bus en een tram verder..), maar die zorgen waren lang en breed verdwenen toen ik bij het event aankwam. 


Bron
Het event vond plaats in Westerliefde op het Westergasterrein. Ik was er nooit eerder geweest en daardoor des te meer onder de indruk van het mooie industriële pand. Bij binnenkomst werden we door Yara en haar team ontvangen en konden we een verse smoothie pakken. De medewerkers van Martini stonden al klaar met drankjes voor de borrel na afloop. De Blog Class zelf was opgedeeld in 'vind je niche', 'editorial kalender', 'beeld', 'tekst', 'lezers en binden', 'social media' en 'business'.
In het eerste deel werd bijvoorbeeld besproken dat het goed is om jezelf af te vragen wat je niche precies is. Tegenwoordig zijn er zoveel blogs dat het prettig is om een duidelijk onderwerp te hebben. Het geeft je een rode draad, een ingekaderde doelgroep, betere vindbaarheid en duidelijkheid voor je lezers. Wat die van mij precies is weet ik nog steeds niet, maar het was goed om te horen dat ook bloggen in het Nederlands onderdeel is van een niche.
Daarnaast kwam ook het belang van authenticiteit (persoonlijkheid + passie + expertise), relevantie, beeld, een prettige schrijfstijl en continuïteit uitgebreid aan bod. Ik wist al wel dat het niet bijzonder handig is om alleen een artikel te plaatsen als je er toevallig tijd voor hebt, maar door alle tips ben ik extra gemotiveerd om een vast moment te zoeken voor artikelen. Zo schijnen de periodes tussen 09.30 - lunchtijd en de namiddag heel geschikt te zijn, evenals de dinsdag en donderdag op social media. 


Na afloop was er tijd om met de andere bloggers na te praten en ervaringen uit te wisselen. Echt ontzettend leuk om op die manier gelijkgestemden te ontmoeten. Yara zelf was uiteraard erg in trek, maar uiteindelijk heb ik ook haar nog even kunnen spreken (and yes, ze is echt zo vrolijk, open en leuk in het echt!). 


Ik kwam tegelijk aan met Aybala en na een paar minuten bleek al dat we een gemeenschappelijke vriendin hebben, heel toevallig! 


Het was ook erg leuk om onder anderen Karen van Dressing in Labels, Kevin van JustKVN en Yasmin van My Lulu Rose te ontmoeten! 


En tot slot de hele fijne goodiebag met Maybelline Lippenbalsem, sieraden van Club Manhattan, een bon voor de Yoghurt Barn, een reep van Tony's Chocolonely (niet op de foto for obvious reasons) en de 'I'd Rather Be Blogging' tas die ik nu veel gebruik in plaats van plastic tasjes. 

Kortom: het was een hele geslaagde dag en als je geïnteresseerd bent in bloggen of al een blog hebt kan ik je een volgende event van harte aanbevelen!

With love, 
Kelly Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for leaving a comment, it's much appreciated!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright The Dutch Dauphine | Branding + Blog Design Eunoia Studio